Wat zou jij doen?

29 augustus 2017

Stel jij bent de baas. De baas van een organisatie met een grote klantgroep en een aantal mooie producten. Met bijbehorende verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen inclusief een gezonde bedrijfsvoering en dito begroting. En zoals een goede baas betaamt maak je je sterk voor de veiligheid van je medewerkers en je klanten, wil je een duurzame identiteit uitstralen en helemaal voorbereid zijn op de mogelijkheden die de (technologische & digitale) toekomst biedt.

Om deze doelstellingen te kunnen verwezenlijken ben je echter wel afhankelijk van essentiële (half)producten. En dan, zomaar, komt er een nieuw product op de markt dat bijdraagt aan het realiseren van al die doelen! Bovendien levert het uiteindelijk voor je hele organisatie een belangrijke kostenbesparing op. Zonder enige gevolgen voor de huidige bedrijfsvoering.

De vraag nu is: Wat zou jij doen? Een retorische vraag? Nou nee, niet bepaald. Sterker nog, een hele grote groep collega bazen, van ondernemers tot en met overheden, doet helemaal …. niets!

Praktisch voorbeeld

Een lichtend voorbeeld van de hierboven geschetste situatie is de ontwikkeling op het gebied van de ledverlichting. Al enkele jaren en in vele media, waaronder ook deze blog site, is uitgebreid over alle voordelen van deze nieuwe verlichtingstechniek bericht:

De gerichte straling zonder warmteafgifte en Uv-straling wat lichtvervuiling voorkomt en waardoor ruimtes gericht verlicht kunnen worden maar bijvoorbeeld ook specifieke toepassingen en verbeteringen in de gezondheidszorg, industrie, tuinbouw en het onderwijs mogelijk zijn.

De veel langere levensduur en het energiezuinige gebruik waardoor plekken die veiligheidshalve goed verlicht moeten zijn ook zonder hoge kosten continu verlicht kunnen worden.

De aanpasbaarheid van het kleurenpalet waardoor het licht op een natuurlijke wijze onderdeel uitmaakt van de omgeving of juist van kleur kan veranderen, bijvoorbeeld tijdens gevaarlijke situaties in het verkeer.

De aansluiting op en mogelijke integratie in slimme verlichtingssystemen. Een voorbeeld hiervan is de realisatie van een dekkend wifi-netwerk binnen het smart city concept, maar ook meer specifiek straatverlichting die automatisch aan- en uitschakelt of dimt, afhankelijk van het niveau van het natuurlijke licht en de hoeveelheid verkeer. Of nog verdergaand, het idee om straatlantaarns in te zetten als knooppunten in een wereldwijd netwerk van sensoren voor het verzamelen van gegevens over temperatuur, luchtvochtigheid, vervuiling etc. De mogelijkheden voor de (nabije) toekomst zijn ongekend!

En last but not least, vanwege bovenstaande redenen en een aanzienlijke reductie van onderhoudskosten ten opzichte van de conventionele verlichting, aantoonbare, significante en structurele kostenbesparingen (voor de baas).Ontdek de voordelen van ledverlichting

Struikelblok?

Maar wat is dan het struikelblok? Waarom gaan alle bazen niet direct aan de slag met ledverlichting? Het antwoord is simpel: kennis van zaken. Of eigenlijk, een gebrek daarvan. Zowel wat betreft de mogelijkheden als wat betreft het meest gehoorde obstakel: geld.

As-a-service oplossingen

Uw vraag is licht? Wij geloven in een oplossing waarbij u alleen gebruikt maakt van licht tegen een maandelijkse prijs zonder de bijkomende kosten, randzaken. In deze oplossing is geen investering nodig en heeft u geen risico van eigendom. Ook ervaart u totale ontzorging voor de modules die u kiest, dat kan zijn: advies. inkoop, personalisatie  maar ook installatie tot aan recycling. Wat wil een baas nog meer?

Dus, wat ga jij nu doen?

Deel: