Jens Beenhakker

Healthcare ondersteunt onze kernactiviteit

Jens Beenhakker is ruim 40 jaar leverancier van mobiliteits- en revalidatie-hulpmiddelen en heeft meerdere vestigingen verspreid over het land. In opdracht van gemeenten (Wet Maatschappelijke Ondersteuning – WMO), instellingen (AWBZ), zorgverzekeraars (ZV) en particulieren (Uwthuiszorgwinkel) leveren zij hulpmiddelen met alle bijbehorende dienstverlening. Ook maatwerk en indivi-duele aanpassingen aan producten horen daarbij. Doel is het dagelijks leven van mensen makkelijker te maken.

Uitdagingen

Jens Beenhakker heeft alleen al 50.000 middelen in onderhoud via de wet WMO / gemeenten. Dit is tweederde van hun totale markt. Deze hulpmiddelen moeten gefinancierd worden voordat ze verstrekt worden aan klanten. Voor alle producten die via de WMO verlopen, heeft  Jens Beenhakker een passende financieringsconstructie met Econocom Healthcare. “Zo hebben wij gemakkelijk toegang tot de kapitaalmarkt. En via een flexibele financieringsoplossing zijn de ruim 50.000 mobiliteits-middelen zeer overzichtelijk te managen. Dat moet ook wel aangezien er dagelijks wijzigingen zijn”, aldus eigenaar en algemeen directeur Stefan van Bloemendaal.

Bijdrage van Econocom Healthcare

Extern adviseur Piet Priemis voegt toe dat een gemiddeld contract al snel 1.000 tot 2.000 hulpmiddelen behelst. De constructie met Econocom Healthcare geeft de mogelijkheid om bij elke aanbesteding mee te doen. Via een bank zou dit veel lastiger zijn.
“Via de TRO (Technology Refresh Option) wordt 1x per maand alle inkoop
/ verkoop en verhuur aan gemeenten gemuteerd. Investeringen worden over een langere periode uitgesmeerd. Er speelt een enorme dynamiek in de markt. Dit systeem is zeer transparant en kan deze dynamiek prima aan.” Het werkt wel anders dan normale lease waarbij Piet benadrukt dat de door Econocom zelf ontwikkelde Master IT applicatie goed inzicht geeft voor de operationele en financiële afdelingen.

Stefan is vooral gecharmeerd van het proactieve meedenken van Econocom. “Zij steken er veel tijd in om onze markt te leren kennen. Dat is anders dan bij een reguliere bankrelatie”. Ook het over grenzen kijken en het eigen netwerk van Econocom zijn zeer waardevol. Al met al werkt de samenwerking al ruim vijf jaar naar volle tevredenheid van alle partijen.

Stefan van Bloemendaal: “Jens Beenhakker wil het dagelijks leven van haar klanten makkelijker maken. Econocom Healthcare ontzorgt ons op haar beurt. Zo ondersteunen zij onze kernactiviteiten. Een waardevolle insteek.”

Bedrijf en cijfers

Jens Beenhakker heeft meer dan 400 medewerkers en heeft alleen al 50.000 middelen in onderhoud via de WMO / gemeenten. Dit is zo’n tweederde van hun totale markt. Doelstelling is de beste leverancier van mobiliteits-middelen in het land te worden, en tevens de beste werkgever voor alle medewerkers.

www.jensbeenhakker.nl

Deel: