De Rede

Tijd voor verandering

In het schooljaar 2011/2012 vindt De Rede dat het tijd is voor verandering. Vervolgens is men de weg ingeslagen van een ander didactisch concept.
Waarom? De school wil een aanbod op maat bieden voor iedere leerling, dat recht doet aan verschillen tussen leerlingen.

In 2012 komt de iPad in de klas als hulpmiddel. PlanIT@school is vanaf dat moment de digitale partner. De school werkt sindsdien succesvol met een flexibele oplossing van PlanIT@school om hun digitalisering door te voeren. Inmiddels zijn meer dan 1.000 iPads door zowel docenten als leerlingen dagelijks in gebruik.

De docenten zijn na een opstartfase helemaal gewend aan het gebruik van digitale leermiddelen. Voor de leerlingen was het een natuurlijke omschakeling. De verandering is niet alleen de iPad zelf, maar ook de transformatie van het klassikaal lesgeven naar het leren op maat. Meer en meer leert de leerling op zijn eigen tempo en volgt zijn eigen weg door de leerstof, waardoor de leerling zijn talenten optimaal kan ontplooien.

Viola Poppe, manager bedrijfsvoering & control – De Rede:

“Wat ik prettig vind is dat PlanIT@school meedenkt en betrokken is bij onze (digitale) doelstellingen. Daarnaast is de oplossing flexibel, dus we kunnen per periode bekijken wat we nodig hebben.”

De uitdagingen

  • Het inwoneraantal in Zeeuws-Vlaanderen krimpt. De regio kent een leerlingendaling, de uitdaging is om hierop te anticiperen.
  • Het bieden van een uniek individueel lesprogramma waarbij iedere leerling zijn eigen talent op zijn eigen niveau ontwikkelt.

Aanbod PlanIT@school

  • Een flexibele financiële oplossing waarmee De Rede iedere periode kan bepalen hoeveel zij wil vervangen of bijbestellen. Dit is bij te houden in een gratis, door PlanIT@school aangeboden online tool: Master IT, die hen tevens van een financiële rapportage voorziet.

De rede ipad

De Voordelen

  • Alle digitale apparatuur in één financiële oplossing
  • Flexibiliteit om per periode de aantallen bij te stellen
  • Alle assets inzien in één overzicht

Kerncijfers

  • 1.100 leerlingen
  • > 1.000 iPads
  • Overige digitale apparatuur

Bedrijfsprofiel

Stedelijke scholengemeenschap De Rede is één van de vier VO-scholen in Zeeuws-Vlaanderen. De school biedt onderwijs van Leerwegondersteunend Onderwijs (LWOO) tot Gymnasium aan 1.100 leerlingen. Sinds 2012 bieden zij hun leerlingen Leren op Maat met iPads.
www.de-rede.nl

Deel: