MK2

Het werkkapitaal blijft beschikbaar zodat wij ons kunnen focussen op de klant

MK2 Audiovisueel adviseert en ontzorgt haar klanten d.m.v. de verhuur, verkoop en service van op maat gemaakte, state-of-the-art audiovisuele en ICT-oplossingen.
MK2 Audiovisueel is de verbindende factor tussen technologie, innovatie en beleving op audiovisueel gebied.

De uitdagingen

 • Terugverdienen van de verhuurapparatuur binnen een zo kort mogelijke periode
 • Hoge investeringen in de nieuwste demoapparatuur
 • Het hebben van één overzichtelijk leasecontract in plaats van verschillende contracten

Aanbod MKB Smart Digital

 • Flexibele leaseoplossing waarmee MK2 Audiovisueel continu de benodigde audiovisuele middelen beschikbaar heeft voor zowel verhuur als demo voor de verkoopactiviteiten
 • Alle assets in één overzicht dankzij Master IT

Jan Meijers, controller:

“Vanaf het begin is het contact met MKB Smart Digital zeer prettig. Het bedrijf denkt met ons mee en kijkt naar onze specifieke wensen. Bijvoorbeeld bij de aanschaf van innovatieve apparatuur. Door de inzet van MKB Smart Digital houden we ons werkkapitaal beschikbaar voor de financiering van de arbeidscomponent en de inkoop ten behoeve van de dagelijkse projecten.”

MK2 Audiovisueel helpt bedrijven door de verhuur, verkoop en service van op maat gemaakte, state-of-the-art audiovisuele en ICT-oplossingen. Dit doet het bedrijf voor het bedrijfsleven, cultuur, sport & recreatie, gezondheidszorg, overheid, uitvaart en onderwijs. Om aan de continue verhuurvraag te voldoen en om de nieuwste apparatuur te demonstreren zonder grote investeringen te doen zocht MK2 Audiovisueel een flexibele financiële partner.

MK2 Audiovisueel had meerdere leasecontracten lopen bij verscheidene aanbieders om hun producten te financieren. Denk hierbij aan audiovisuele middelen, projectoren, laptops, flatscreens, videocommunicatie apparatuur, etc. Het bedrijf begon jaren geleden met één contract bij MKB Smart Digital, maar heeft uiteindelijk alle andere lopende contracten hieraan toegevoegd in een flexibele leaseoplossing bij MKB Smart Digital.

MK2 Audiovisueel ontzorgt klanten door niet alleen de audiovisuele middelen te verhuren, maar ook door een totaaloplossing te bieden inclusief installatie. Dankzij de Technology Management & Financing van MKB Smart Digital blijft het werkkapitaal vrij voor de financiering van deze, vaak zeer grote, projecten.

Dankzij Master IT, de IT asset management tool, heeft MK2 Audiovisueel inzicht in alle digitale assets in de lease. Daarnaast zorg de flexibele oplossing ervoor dat verouderde apparatuur op ieder moment kan worden ingeruild voor nieuwe.

MKB Smart Digital

MKB Smart Digital is gespecialiseerd in moderne, flexibele digitale en financiële oplossingen voor de multimediabranche. Denk aan digitale apparatuur op het gebied van ledverlichting en -schermen, professionele HD-technieken, digital signage, theatertechniek, etc
www.mkbsmartdigital.nl

De voordelen

 1. Werkkapitaal blijft vrij voor projectmanagement en financiering projecten
 2. Steeds de  nieuwste  apparatuur in het verhuurassortiment beschikbaar
 3. Eén overzichtelijk contract voor de verschillende assets

Kerncijfers

 • 120 fte
 • 5 locaties in Nederland
 • Omzet > €20 miljoen

Scope van het project

 • Verhuur- en demoapparatuur zoals LCD-panels, ledwalls, grote projectoren en videocommunicatieapparatuur
 • ICT-middelen voor werknemers

www.mk2.nl

Deel: