Spie Nederland

Doel van SPIE Nederland

Door recente overnames zijn er een aantal tijdelijke locaties. De strategie van SPIE is gebaseerd op autonome groei en het
acquireren van bedrijven. “Bij de integratie van de geacquireerde bedrijven is het voor onze afdeling prioriteit om op ICT gebied alles professioneel te laten draaien. Daarnaast is er een bewuste druk vanuit de organisatie om te innoveren en te anticiperen op digitale transformatie. Mensen en middelen moeten zo efficiënt mogelijk worden ingezet”, aldus René de Graaf, ICT Manager Nederland.

Doel van SPIE Nederland is de grootste partij als multitechnische dienstverlener
te worden. En wel op vier gebieden:
• smart city
• e-fficient buildings
• energies
• industry services

Bijdrage van MKB Smart Digital

“MKB Smart Digital is niet alleen leverancier van de door ons gekozen hardware maar levert ook diensten aan SPIE. Zo zorgt MKB Smart Digital ervoor dat alle nieuwe hardware voorzien is van de SPIE-eigen images. Inclusief het praktische voortraject van uitpakken, installeren en controleren. Dat scheelt onze mensen een hoop tijd.” René geeft verder aan dat de flexibele financieringsoplossing ideaal voor hem is. Zo heeft hij meer grip op het budget. En de door MKB Smart Digital ontwikkelde asset-applicatie biedt veel up-to-date inzicht. Het is handiger de kosten in opex dan capex onder te brengen. Ook de praktische support is hem veel waard.

Plannen

In de toekomst ziet René de samenwerking verder gaan. Het liefste zou hij MKB Smart Digital ook inzetten bij de integratie van alle hardware bij overnames. Zodat medewerkers van SPIE
en MKB Smart Digital met gezamenlijke effort een dergelijke klus klaren.

Op dit moment geniet hij van het dag-tot-dag inzicht en het rapportagedeel dat het leven eenvoudiger maakt. En dat is voor een bedrijf als SPIE, dat continu in beweging is, een fijne ontzorging.

“De digitale transformatie waarop wij willen anticiperen vraagt om een dynamische servicevorm die snelheid,
overzicht en transparantie biedt. Digit-all van MKB Smart Digital is alles in één en de bijbehorende asset
applicatie is onmisbaar.” Aldus René de Graaf, ICT Manager Nederland bij SPIE Nederland in Breda.

Bedrijf en cijfers

SPIE Nederland is een grote multitechnische dienstverlener op het gebied van engineering, uitvoering en onderhoud. Momenteel met 18 vaste locaties door heel Nederland. Net als Econocom | MKB Smart Digital van origine een Frans bedrijf met ruim 50.000 medewerkers, in Nederland zo’n 4.000. Het concern groeit met de dag.

www.spie-nl.com

Deel: